Winkelwagen

Coupon Code: FT68LD435 Copy Code

Gratis verzending 14 dagen bedenktijd

Klantenservice

085-060 91 80

Ma-vr 9:00 - 16:00

Is een elektrische step het zuinigste vervoermiddel?

By Sam februari 12, 2022

Is een elektrische step het zuinigste vervoermiddel?

We hebben het hier over een voertuig wat snel, comfortabel, makkelijk te transporteren/opbergen en vooral milieuvriendelijk is. Daarom wordt de elektrische step vaak gezien als meest efficiënte vervoermiddel.

Om je een beter beeld te geven hoe zuinig een e-step eigenlijk is zal ik hieronder een aantal feitjes met je delen.


Experiment “New York”

New York, ook wel de Amsterdam van Amerika genoemd. Een stad wat veel mensen aantrekt en als vervolg zijn er drukke wegen met veel verkeer.

Een groep mensen kwam met de vraag: “Wat is een beter alternatief als vervoermiddel?”

Zo was het experiment in New York geboren. Het experiment laat zien dat gebruik maken van elektrische steps op de fietspad iedereen 30 minuten per rit bespaart.


Als 10.000 mensen een e-step gebruiken dan…

Uit onderzoek blijkt dat als in grote steden 10.000 mensen hun scooters en auto’s zouden inruilen voor elektrische steps de uitstoot dagelijks met 35.000.000 gram zou afnemen.

In de meeste drukke steden zijn de meeste elektrische steps nog niet toegestaan. We hebben hier een selectie voor je samengesteld die al wel op de openbare weg mag.

Tanken voor €0,50?

Hoe zou je het vinden om voor € 0,50 te tanken? Ik hoor je al denken; dat zal hem niet worden! Helaas hebben de benzineprijzen in betere tijden gekend. Hoewel we hier weinig invloed hebben zijn er toch wat alternatieven. 


Mensen vragen zich wel vaker af, hoeveel bespaar ik nou eigenlijk met een elektrische auto.
Hoewel het bij de aanschaf meestal duurder is bespaar je op langere termijn 0,04 cent per km. Een rit van 80 km zou een tientje kosten. Zijn er nog goedkopere alternatieven? Ja zeker!

Zo kost het gemiddeld maar € 0,50 cent om een elektrische step op te laden. Bij sommige modellen nog minder. Nou gaan we er niet vanuit dat je 80 km gaat afleggen met een e-step. Toch is wel leuk om te weten dan je een stuk goedkoper zou uitkomen. Dus kunnen we concluderen dat een elektrische step het zuinigste vervoermiddel? 

Nee, nog niet. Dit is afhankelijk waarvoor je het gebruikt. Voor lange afstanden van bijvoorbeeld 80 km kan een e-bike een beter alternatief zijn. Zo zou je niet 2 a 3 keer hoeven te stoppen om je accu op te laden.

Echter kunnen we wel stellen dat een e-step een zuinig en efficiënt vervoermiddel is voor alledaags gebruik in de binnenstad. Het is makkelijk om te bergen en je geniet van een duurzaam ritje.
Oudere post Nieuwe post

Nieuwsbrief

Ik ga ermee akkoord om me te abonneren op updates van 123mijnstep

Gratis Snelle levering 14 Dagen Bedenktijd Garantie Professioneel Advies Veilig Winkelen Free shipping when you order over XX You Have Qualified for Free Shipping Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping GRATIS verzending binnen 3-5 werkdagen Gratis verzending 14 dagen bedenktijd You Have Achieved Free Shipping Free shipping when you order over XX ou Have Qualified for Free Shipping